Περιγραφή

Το Φίλτρο ΔΑΚ είναι ένα πρωτοποριακό φίλτρο, γενικής χρήσης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό κάθε ειδους καυσαερίων, από την αιθάλη, τα αιωρούμενα σωματίδια, τις οσμές, τους ατμους, τα λίπη και τα αέρια.

Είναι απλό στην κατασκευή, εξαιρετικά αποτελεσματικό στην λειτουργία του και ιδιαίτερα ευέλικτο.

Λειτουργεί ως καπνοσυλλέκτης - αιθαλοσυλλέκτης - συλλέκτης μπογιάς - αποσμητής και καθαρίζει τα καυσαέρια από οποιασδήποτε χρήση και αν προέρχονται, από όλους τους ρύπους που περιέχουν.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το φίλτρο, μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα συστήματα απαγωγής και εξαγωγής των αερίων ρύπων σε όλες τις χρήσεις, όπως βιομηχανίες, βιοτεχνίες, ιδρύματα, κουζινες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείων. Είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε είδος καυσίμου, δηλαδή είναι αποτελεσματικό για εστίες πετρελαίου, μαζούτ, πυρηνόξυλου, κάρβουνου, υγραερίου κλπ. Μπορεί να λειτουργήσει με εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλων των ειδών τα παρασκευαστήρια (εστιατόρια, ταβέρνες, ψαροταβέρνες κλπ), σε λέβητες επαγγελματικής ή οικιακής χρήσης με οποιοδήποτε καύσιμο, αλλά και σε βιομηχανικές εφαρμογές, όπως βαφεία, επεξεργασία τροφίμων και σε ιδιαίτερες χρήσεις όπως πυρηνελαιουργεία και εργοστάσια καύσεως απορριμμάτων.

Το καινοτόμο αυτό φίλτρο, καθαρίζει πλήρως τα καυσαέρια και κατακρατεί όλα τα αιωρούμενα συστατικά τους (αιθάλη, σκόνες, αέρια κλπ) σε μια δεξαμενή νερού, ενώ παράλληλα απομακρύνει και τις οσμές. Τα διάφορα αέρια (άνθρακα, θείου κλπ), δεσμεύονται σε ενώσεις με το νερό. Τα αιωρούμενο συστατικά των καυσαερίων, επίσης δεσμεύονται από το νερό. Το νερό μα τους δεσμευμένους ρύπους, συγκεντρώνεται σε μια δεξαμενή, από όπου στην συνέχεια είναι δυνατόν να γίνει η κατάλληλη διαχείριση.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΦΙΛΤΡΟΥ

Το μέγεθος του φίλτρου, είναι μεταβαλλόμενο και εξαρτάται απο την διατομή (Φ) του συστήματος απαγωγής και εξαγωγής των αερίων ρύπων και από τις απαιτήσεις του συστήματος καύσης.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η κατασκευή του φίλτρου, επιτρέπει την επιλογή διαφορετικών υλικών, ανάλογα με την κάθε χρήση, καθιστώντας το ιδιαίτερα ευέλικτο. Για κάθε κατηγορία αερίων ρύπων, μπορούν να επιλεγούν τα κατάλληλα υλικά, έτσι ώστε το φίλτρο να ανταποκρίνεται στην συγκεκριμένη χρηση με τον καλύτερο τρόπο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση διαβρωτικών αερίων ρύπων που σχηματίζουν οξέα με το νερό, θα επιλεγούν υλικά με αντοχή στο συγκεκριμένο οξύ ενώ για αέρια υψηλών θερμοκρασιών θα χρησιμοποιηθούν υλικά με αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ

Τα καυσαέρια, περιέχουν αιωρούμενα σωματίδια ( σκόνη, αιθάλη, χρώμα κλπ), υδρατμούς και αέρια. Το φίλτρο ΔΑΚ, κατακρατεί μέχρι και το 100% όλων αυτών των ρύπων. Στις περιπτώσεις δε που οι αέριοι ρύποι περιέχουν διοξίνες, το φίλτρο τις δεσμεύει και τις μετατρέπει στα οξείδια τους στην δεξαμενή νερού. Οι υδρατμοί και τα αέρια του άνθρακα, του θείου κλπ, δεσμεύονται και με το νερό μετατρέπονται σε οξείδια.

ΘΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Το φίλτρο, μπορεί να τοποθετηθεί σε οιανδήποτε σημείο της διαδρομής του συστήματος εξαγωγής των αερίων ρύπων.

Προτιμάται η απόληξη του αγωγού καυσαερίων στην ταράτσα, επειδή στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται ειδική κατασκευή (πύργος) για την εγκατάστασή του.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Φθηνό στην κατασκευή
 • Απλό στη λειτουργία
 • Εχει μηδενικό λειτουργικό κόστος (δεν απαιτεί ανταλλακτικά)
 • Εξαιρετικά ευέλικτο (προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε χρήσης)
 • Δεν απαιτείται καθαρισμός (είναι αυτοκαθαριζόμενο)
 • Εχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής (κυμαίνεται πάνω από τα 20 χρόνια.

Υπάρχουν εγκατεστημένα σε λειτουργία αρκετά κομμάτια, τα οποία και αποδεικνύουν πρακτικά την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του φίλτρου ΔΑΚ.


Φίλτρο Αερίων Ρύπων ΔΑΚ

...διαπιστώνεται ότι για το CO υπάρχει εντυπωσιακή κατακράτηση (μεγαλύτερη του 98%)
Αλέξανδρος Κατσαούνης, Λέκτορας Πολυτεχνείο Κρήτης

Το Φίλτρο Αερίων Ρύπων ΔΑΚ είναι καπνοσυλλέκτης - αιθαλοσυλλέκτης - συλλέκτης μπογιάς και γενικά συλλέκτης όλων των αερίων ρύπων.

 • Εγκατάσταση Φίλτρου ΔΑΚ

 • Εγκατάσταση Φίλτρου ΔΑΚ

 • Μέρος του Φίλτρου ΔΑΚ

 • Φίλτρο ΔΑΚ υπό κατασκευή

 • Εγκατάσταση Φίλτρου ΔΑΚ

 • Εγκατάσταση Φίλτρου ΔΑΚ

 • Φίλτρο ΔΑΚ πριν την εγκατάσταση

 • Φίλτρο ΔΑΚ υπό εγκατάσταση

 • Εγκατάσταση Φίλτρου ΔΑΚ